Revolut účet a funkce trezor

Dlouho zde na blogu nebyl žádný podnikatelský či cestovatelský článek a tak dneska přidám jednu rychlovku o revolut kartě a funkci, která mě v poslední době učarovala.

Ne, nejsem placený revolutem za promo články, ale jejich služby se mi doopravdy líbí.

Kdo revolut nezná, tak v jednoduchosti.. Jde o mobilní aplikaci, ve které si nastavíte měny, které chcete používat a poté si do ní nahrajete peníze z vaší platební karty stejně, jako byste platili za něco v internetovém obchodě. Vložit peníze na revolut účet tak je velmi jednoduchá a rychlá záležitost a dá se provést třeba i o víkendu.

S penězmi pak jdou dělat nejrůznější věci, třeba je převádět do jiných měn za aktuální kurz bez poplatků. Nebo je posílat normálním bankovním převodem nebo je instantně poslat jiným lidem, kteří mají revolut.

K vašemu účtu si však můžete vytvořit i platební kartu a to buď virtuální nebo fyzickou. Ta virtuální je super, protože s ní můžete dělat třeba jednorázové platby na obchodech, kde byste jinak nechtěli sdílet své údaje a pak kartu jednodušše zrušíte. Fyzická karta se pak dá používat stejně jako jakákoli jiná bankovní karta. Můžete si na ní nastavit měsíční limit, dodatečnou autorizaci nebo ji jednodušše zablokovat přes telefon. V základní neplacené verzi revolutu je na ní nějaký limit na výběr z bankomatu – tuším 200 EUR?

Pro cestovatele je pak úžasnou funkcí automatická konverze měn, takže když máte třeba příjem v českých korunách a platíte na dovolené v eurech, peníze se vám automaticky převedou za aktuální kurz. Konverze vychází lehce hůře jak u služby transferwise, pořád je ale na míle daleko od běžných směnáren nebo převodu u klasických bank.

Krom toho všeho, účet nabízí i věci jako je pojištění, něco s kryptoměnami, historie transakcí a nějaká rozšíření, která jsou ale placená a s těmi už nemám zkušenosti.

Každopádně teď už k jádru pudla .. teda tohoto článku.

Před měsícem jsem jen tak ze srandy zkusil funkci Vault, kde si vytvoříte svůj „trezor“, do kterého chcete naspořit zadanou sumu – v mém případě jde o loď s čátkou 1 milion korun. Můžete si nastavit měsíční spořící částku, která se tam bude posílat nebo si můžete říct, že každou transakci zaokrouhlíte na celou částku, vynásobíte číslem 1 až 10 a to se pošle do trezoru.

Přijde mi to jako super, protože „drobné peníze“ lidé moc neřeší a tímto pomalu šetříte aniž by vám to žralo většinu financí. A jako ve všem zde platí, že konzistence se vyplácí. Já si nastavil násobitel na deset a tak se klidně může stát, že zaplatím za nanuk 1.12 EUR, zbytek do celého čísla je 0.88 EUR a to se ještě vynásobí deseti na 8.8 EUR, které se teprve pošlou do trezoru. To mi tak nějak ale nevadí, protože si alespoň navyknu, že mi peníze mizí rychleji a já tak nemám potřebu tolik utrácet (nebo ani nebudu mít za co) a přitom ještě spořím.

Říká se, že by každý podnikatel měl mít naspořeno až na 6 měsíců života, aby přežil v případě, že nebude práce. Pomocí revolutu se takové peníze dají pomalu a konzistentně naspořit a v případě potřeby pak i použít. A to je podle mě ta největší výhoda této funkce. Že si člověk lehce navykne posílat něco na spořáček a vlastně pro to ani nemusí nic dělat, vše se děje automaticky.

Takže tak.. fakt z revolutu nemám žádné peníze, ale jejich služby se mi fakt líbí a tak je rád doporučím dál do světa.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *