Tři hlavní myšlenky mého života

Také se vám dobře tvoří, když jste někde na cestách? Jak člověk projíždí inspirativní místa, tak dostává chuť i sám tvořit. Třeba já nedávno přemýšlel, co chybí zde na blogu a uvědomil jsem si, že tu už dlouho nebyl žádný osvětový článek na téma osobního rozvoje. Takže tu teď sedím na Maltském letišti, čekám do šesti do rána na letadlo do Paříže a při tom dávám dohromady tři hlavní zásady, kterými se v životě snažím řídit.

Zásady jsem napsal v angličtině, protože to v ní prostě zní lépe.. takže bez dalšího okecávání, mé zásady jsou:

Time (čti life) is running out

Protože ten život prostě není nekonečný .. a vlastně naopak – je více než krátký! Předpokládejme, že se dožijete cca 80ti let. Prvních 20 moc nepřemýšlíte, nemáte ani finance ani možnosti a tak si snad jen užíváte života s lidmi, které máte rádi. Posledních 20 pak sice máte čas, ale chybí vám finance a především už není ani energie. Zbývá tedy cca 40 let. To je čas, kdy byste měli tvořit, užívat si života a plnit si své sny. Ale… Z těch 40 let odečtěte 40%, tedy 10 hodin za každý den, kdy spíte, jíte, cestujete. Zbyde vám 23 let. To už je dost krátká doba na to, abyste ji strávili děláním něčeho, co nechcete nebo jen tak nekonečným zevlením. Každá minuta se totiž počítá, a proto … dělejte něco, co vás baví! Jděte ven a plňte si sny. Nikdo jiný vám je totiž nesplní. A naopak, přestaňte plnit sny ostatních.

You gotta risk it to get the biscuit.

Protože v tom životě prostě nic zadarmo nedostanete. A vůbec.. proč byste měli? Není žádný osud, co vám do rukou přihraje miliony jen aby vás potěšil. Existuje jen náhoda. A buď na ni jste připraveni a využijete jí a nebo nejste a jen vám uteče. Tečka! Takže buďte aktivní, učte se a zdokonalujte se, protože ten, kdo se smíří s myšlenkou, že je jeho život řízen osudem, bude automaticky vy/zne-užíván zájmem ostatních. A proto dělejte věci tak, jak chcete vy. Je to těžší, než se jen nechat táhnout s proudem a chce to naučit se riskovat, ale když se pak ohlédnete za sebe, tak to fakt stojí za to. A co více, ten risk, kterého se všichni tak bojí, je jen nepřipravenost. A to se dá přece změnit.

Fake it till you make it

Zkrátka a dobře, pokud něco chcete, sžijte se s tím. Myslete na to, chovejte se a dělejte věci jako lidé, co to už mají a úplně nejhlavnější je, abyste se naučili přemýšlet, jako přemýšlí oni. Představujte si, jaké to bude, až to budete mít, myslete na to, co s tím uděláte a proč. Lidé totiž rychle zapomínají a tím i ztrácejí motivaci v dosahování svých cílů. Slyšeli jste někdy o vizualizačních testech provedených na basketbalistech? Jak je rozdělili do tří skupin, kde jedna trénovala s míčem, druhá netrénovala a třetí si pouze představovala, jak trénuje? Výsledek byl takový, že skupina, která si trénink pouze představovala, byla skoro stejně dobrá, jako ta co trénovala. Myšlenkou tedy je, že když uz na vašem cíli zrovna nepracujete, můžete se k němu přibližovat i prostou vizualizací.

Takže .. co jste si vždycky přáli a jak na tom pracujete?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *