Jak asi vypadá digitální nomádství z ostrova?

Po zkušenostech z prvního nomádského dobrodružství v Barceloně, které skončilo naprostým úspěchem, padlo rázné rozhodnutí. Ale nejprve úvaha, která mě k tomu vedla a jak to pak všechno probíhalo

Ono to bylo vlastně docela rychlé. Po příletu zpět do Čech (hlavně při východu z letiště) jsem už věděl, že si nomádskou dovolenou musím co nejdříve zopakovat. Ne že bych Česku chtěl být nevěrný.. ale víte co, proč mrznou tady, když člověk může být třeba na některém ostrově ve středomoří?

A to je přesně ta myšlenka, se kterou jsme si já a Karel (parťák z Barcelony) hráli celý týden po příletu.. Co tentokrát zkusit ostrov? A co takhle jet už za měsíc?

O pár dní později rozjíždíme pátrání a hledáme ostrov, který není daleko (bez velkého časového posunu), je cenově přípustný a hlavně s dobrým ubytováním. Začněme od konce..

Hledáme bydlení na ostrově

Podle zkušeností z Barcelony jsme hledali pobyt na celý měsíc. Spousta lidí na airbnb totiž nabízí doopravdy velké slevy za pobyt na více jak 4 týdny, o čemž jsme samozřejmě předtím neměli ani tušení. Zároveň jsme si ověřili, že digitální nomádství doopravdy funguje, a že to není žádný mediální mýtus, takže proč ne celý měsíc?

Podmínka číslo dvě: chceme celý byt. Jeden pokoj byl sice fajn – poznali jsme supr spolubydlící – ale pro tu práci to občas bylo prostě málo. Tím se ale výběr docela zůžil. Nabídky byly už hodně probrané, z čehož pro příště plyne ponaučení – plánovat více dopředu a na delší dobu! Nejlépe pro nás tak vyšel řecký Zakynthos, kde se určitě nebudeme smažit teplem, ale cena za bydlení 8221Kč pro dva za měsíc? Na ostrově? S vlastním grilem? (ten bude mít na naší cest hlavní roli :D) Oproti 2 týdnům v Barceloně za 9996,-? To je už sakra rozdíl! O 2 dny později už je bydlení naše..

Ale ta cesta..

Je zkrátka šílená. Po vychladnutí z našeho objevu jsme začali přemýšlet, jak se tam vlastně dostaneme? Na Zakynthosu je malé letiště, kam zřejmě nikdy nic nelétá a nejlepší varianta nám tak přišla dostat se letadlem do Athén a pak autobusem na Zakhyntos. Podle skypickeru by nás jedna cesta pro jednoho vyšla na 405 Kč (2685 + 2x zavazadlo za celkem 1373Kč) s přestupem v Bruselu nebo Milánu. Vyplatí se proto zkusit hedat i na portálech, jako je Kralovna.cz, protože občas překvapí a najdou i společnosti, které skypicker nezná. V našem případě to je společnost aegean, která nabízí přímý let za cca 2500Kč a pro nás tak byla jasnou volbou. Jenže tady jistota končí. Pokud vše půjde tak jak má, tak podle rome2rio.com máme v Athénách hodinu a čtvrt na přesednutí na autobus, který nás za 6 hodin a 700Kč doveze na Zakynthos.. Což asi nedáváme, takže stejně jako v Barceloně – to pravé dobrodružství začíná tam, kde jistota končí.

Mimo to, jedno z dalších ponaučení je, že létat těsně před a při Vánocích je nekompromisní vražda bankovního účtu – cesta zpátky nás tak vyjde více, jak dvojnásobek cesty tam a přitom naše cena není ani zdaleka ta nejhorší. Celkem za cestu tedy zaplatíme cca 7500 Kč + ještě 1400 Kč za bus z Athén na Zakhyntos.

A to je zatím vše..

Program na Zakynthosu je asi jasný (diplomka, práce, občas výlet po okolí) a to je vlastně vše. Ono je to vlastně všechno celkem jednoduché..

Tak zase časem :-)

1 comment

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *