Algoritmické obchodování – výsledky za druhý měsíc

Uplynul další měsíc mého algoritmického obchodování na burze a tímto článkem shrnuji hlavní postřehy a především také výsledek obchodování za měsíc září.

Pokud počítáme s tím, že systém v minulém měsíci udělal zisk 140USD, pak za druhý měsíc vytvořil krásných 222USD (tedy více jak plánovaných 200USD – alias 2% měsíčně z investované částky).

screen-shot-2016-10-01-at-21-16-54

V grafu je také vidět, že se systém tentokrát vyvaroval propadů, které ho provázely předchozí měsíc, a že až na jeden obchod (chybně nakoupené CSCO), byly všechny obchody ziskové.

Ale..
Jak píši v předchozím článku, tento měsíc se nesl ve znamení problémů. Kromě zmíněných se v minulém týdnu objevila také novinka a to chyba s timeoutem při načítání historických dat. Stalo se to nejspíše kvůli vytížení serveru jiným úkolem a způsobilo to zablokování algoritmu pro konkrétní obchodní den.

Pokud tedy přičtu k zisku také předpokládaný výsledek obchodů, které se neprovedly (nebo provedly, ale špatně), měl by zisk za uplynulý měsíc být ještě cca o 118USD vyšší, což dává nadprůměrných 340USD. Nadále ale budu počítat jen s doopravdy získanou částkou, tedy 222USD.

1 comment

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *